Tarda amb boira residual i alguns ruixats cap al nord-est

Alberto AlcántaraActualitzat

Comencem el cap de setmana amb temps anticiclònic però no estable del tot, perquè es despenja un embossament d'aire fred (o DANA) per les capes altes atmosfèriques. Veurem núvols i uns quants ruixats. Bufarà una mica de cerç matinal a les Terres de l'Ebre i de tramuntana, a l'Alt Empordà.

Cel variable sobre Pals (Andreu Colls)

Ruixats de tarda

El matí serà d'alguns núvols baixos i bancs de boira o boirina en moltes fondalades de l'interior, especialment cap a la Catalunya central, ponent i Terres de l'Ebre. Aquests núvols baixos s'aniran esqueixant molt lentament al llarg del matí. També veurem alguns núvols alts per l'extrem sud.

El temps canviarà una mica a la tarda, amb el creixement de nuvolades d'evolució al Pirineu, quadrant nord-est i punts del prelitoral. Aquestes nuvolades derivaran en alguns ruixats, localment moderats i probables cap al sector d'Osona, el Ripollès, el Berguedà, el Bages o el Vallès Oriental, potser algun també cap al Solsonès. La cota de neu estarà al voltant dels 1.600 metres.

Temperatura amb pocs canvis

La temperatura de primera hora ha pujat a causa dels núvols baixos acumulats a la depressió central. A la resta, ha baixat. Les glaçades han estat febles i poques, localitzades al Pirineu.

Els valors màxims pujaran a punts de la costa, i en general es mouran entre 15 i 20 ºC.

I diumenge...

L'anticicló continuarà bombejant aire humit, i els núvols seran abundants mentre la DANA es retira cap al Cantàbric. Durant la primera meitat del dia continuarà el risc de precipitacions a punts de la meitat nord i del terç oest. La cota de neu rondarà els 1.400 metres. La temperatura diürna baixarà.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut