Temps insegur amb ruixats abans del migdia

Dies per admirar el cel, observar els núvols i veure com evolucionen

Néstor GómezActualitzat

Són dies en què el temps canvia en poques hores. De fet, en el cas de dimecres, el temps ja es mostrarà insegur durant el matí. No caldrà esperar al creixement de núvols al migdia perquè descarreguin els primers ruixats. De fet, a partir de les 10 del matí ja se n'esperen cap a l'Alta Ribagorça. Tenim una mica d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera, cosa que ajudarà al creixement de les nuvolades i als posteriors ruixats.

Ruixat intens a Olot (Ramon Calvet)

Ruixats al matí, i a la tarda, més

El dia es llevarà amb sol a les Terres de l'Ebre; com més al nord, més núvols hi haurà, amb nombrosos bancs de boira. Els primers ruixats cauran a l'Alta Ribagorça i es mouran cap a l'est, de manera cap a la una del migdia arribaran al Ripollès i a la Garrotxa. A partir de mitja tarda, una línia de pluges, ruixats i tempestes arribarà des de l'Aragó, pel Pirineu i i pel pla de Lleida en direcció a la costa. Els ruixats de la tarda poden ser intensos i acompanyats de calamarsa. També cauran ruixats al massís del Port.

Temperatures estancades

Les mínimes pujaran una mica per efecte dels núvols que hi haurà durant la nit i matinada. En canvi, les màximes es mantindran sense canvis. Els valors més alts del dia es mouran a l'entorn dels 30 ºC.

I els propers dies...

El temps insegur es mantindrà durant tota la setmana. Dijous s'espera el temps més inestable de la setmana, amb ruixats i pluges que donaran la benvinguda al nou dia. Una albada plujosa que donarà pas a un dia amb temps insegur.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut