Temps d'obrir el paraigua amb retorn de la neu i el vent

Canvi de temps contundent que ens durà els ingredients de l'hivern

Néstor GómezActualitzat

L'estabilitat atmosfèrica es trencarà durant aquesta jornada pel pas d'una pertorbació que remenarà l'aire i durà precipitacions. És un canvi de temps efímer però contundent. El sol esmorteït dels darrers dies quedarà substituït per cel cobert.

Núvols, pluja, neu i ventades

El cel estarà cobert durant tot el dia arreu del país. De bon matí hi haurà algunes tímides clarianes al litoral de Girona. Les boires tenen les hores comptades, marxaran del tot cap al migdia. Les pluges escombraran el país, serà una mica més abundants a les comarques de Tarragona, Pirineu i Prepirineu, i més febles a la resta. La neu baixarà cap als 1.400 metres al migdia i 1.200 metres a darrera hora, si bé, nevarà més al l'Alt Pirineu i a la Vall d'Aran que no pas al Pirineu de Girona. Precaució amb les fortes ventades de mestral que hi haurà a les Terres de l'Ebre a partir de la tarda, superaran els 90 km/h.

Temperatures, avall

L'ambient serà una mica més hivernal per l'arribada d'aire fred i pel cel cobert. Les temperatures més altes del país amb prou feina tocaran els 15 ºC en alguns punts del litoral i prelitoral.

I els propers dies...

Divendres, dia de ventades a les Terres de l'Ebre, a l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu. Continuarà la nevada al vessant nord del Pirineu, mentre que a la resta lluirà el sol. El cap de setmana es presentarà amb cel variable i amb temperatures en ziga-zaga.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut