Dimecres, temps assolellat, amb xafogor i ruixats

Persisteix la humitat elevada, amb xafogor intensa

Nestor GomezActualitzat

La xafogor que no hem tingut durant l'estiu l'estem tenint aquests dies de setembre. Un ambient enganxifós en què la pell emet suor i la gran humitat de l'aire no permet que s'evapori. Durant aquesta jornada, la humitat baixarà al matí, però a la tarda i al vespre es tornarà a incrementar. L'entrada de vent del sud, càlid i amb pols sahariana, es mantindrà a causa de la pertorbació situada al sud peninsular.

Sortida del sol a Platja d'Aro (@raycountr)

Sol i ruixats de matinada i a la tarda

De matinada les pluges han regat l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà amb una mica de pluja. El registre de pluja més important s'ha donat al Pont de Suert amb poc més de 10 l/m². El matí es llevarà amb cel cobert o amb molts núvols baixos entre el Maresme i l'Alt Empordà. A la resta del país, el matí serà assolellat o amb alguns núvols prims.

A la tarda, el cel estarà enteranyinat per núvols prims, però també hi haurà cúmuls sobre el Pirineu i les zones de muntanya del prelitoral. Cauran alguns ruixats dispersos a l'Alt Pirineu, al massís del Port i, localment, en algun punt de la Serralada Prelitoral o zones properes.

Màximes de 34 ºC

L'ambient serà una mica càlid al migdia, sobretot a les comarques de Girona, prelitoral, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, on el termòmetre es pot enfilar fins als 34 ºC. La xafogor s'intensificarà a tot el litoral a partir de la tarda.

I la segona meitat de la setmana...

Dijous i divendres seran dos dies insegurs, en què els ruixats recobraran protagonisme dins i fora del Pirineu. En canvi, el temps per al cap setmana pinta molt bé, amb molt de sol i pocs ruixats.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut