Dimecres, ruixats al litoral central per efecte de la tramuntana

Canvi de temps pel vent, que portarà ruixats i el descens de les temperatures

Néstor GómezActualitzat

Canvi de situació meteorològica. Si durant les darreres setmanes hem tingut una situació de vent de sud amb aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera que gestava grans nuvolades, ruixats amb aiguats i pluja de fang, ara entrem en una dinàmica encapçalada pel vent de nord, un vent més fresc i sec que netejarà l'atmosfera, farà ressorgir el cerç i la tramuntana als dos extrems del país i permetrà la formació de ruixats a la costa central.

Cúmuls sobre Barcelona (Alfons Puertas)

Ruixats o sol segons l'indret

Matí insegur a la costa i al prelitoral central, amb possibilitat de ruixats en qualsevol moment. Uns ruixats que es deuen al gir que la tramuntana farà al sud del cap de Begur, on es carregarà d'humitat i arribarà a la costa central. La majoria d'aquestes precipitacions seran febles. Fora d'aquesta zona, el cel serà variable a la Catalunya Central i assolellat a la resta del país.

A la tarda, les nuvolades creixeran al Pirineu oriental i apareixeran ruixats que avançaran cap a la Selva, el Pla de l'Estany, el Gironès fins al Maresme i Vallès Oriental. Mentrestant, a Ponent i a les Terres de l'Ebre lluirà el sol amb intensitat. La tramuntana bufarà moderada durant el matí amb tendència a minvar durant la tarda.

Baixen les temperatures

L'entrada de vent de nord farà recular les temperatures màximes. Direm adeu a les màximes dels darrers dies de 30 ºC i les més altes del dia es mouran entre 26 i 28 ºC.

I els propers dies...

Durant bona part de la setmana ens acompanyarà l'estabilitat, però no la tindrem amb nosaltres al 100%. Cada dia els ruixats visitaran el nostre país. L'ambient serà de tardor.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut