Retorn al sol i a les temperatures de més de 30 ºC

Després de la refrescada, recuperarem l'ambient estival

Néstor GómezActualitzat

A mesura que avanci la setmana l'ambient es tornarà més estiuenc, amb temps i temperatures normalitzades per aquestes dates d'agost. Un efímer respir que ens ha donat, amb temperatures curtes dilluns i dimarts, que ni de bon tros doneu per acabada la calor intensa d'estiu. Ara per ara, a gaudir d'aquestes temperatures ben agradables.

Més sol i uns núvols que es resisteixen a marxar

El matí serà molt assolellat al litoral i prelitoral. Només al Delta de l'Ebre hi haurà força núvols a primera hora del dia. Els núvols baixos, fruit de la humitat de les pluges de dimarts, envairan temporalment el pla de Lleida i algunes valls del Pirineu. A la vegada, un tel de núvols alts i prims emblanquinarà el cel del Pirineu i la meitat oest del país. A la tarda, els núvols prims arribaran arreu del país i filtraran lleugerament la llum del sol. Molt de compte si aneu a la platja, tot i que veieu el sol esmorteït, els seus raigs travessaran els núvols sense impediment i ens poden cremar la pell. A l'àrea del massís del Port i cap al Prepirineu poden caure alguns ruixats.

Lent ascens de les temperatures

La presència del sol impulsarà les temperatures diürnes amunt. Les màximes al Pirineu superaran els 25 ºC, potser a la Vall d'Aran li costarà arribar a aquesta xifra, mentre que les més altes del país es mouran entre els 30 i els 32 ºC al pla de Lleida, a l'interior de les Terres de l'Ebre, a l'Empordà i a punts del prelitoral.

I els propers dies...

El temps caminarà cap a l'estabilitat atmosfèrica, amb dies que seran molt més assolellats i, a la vegada, més càlids.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut