Un dia amb més ruixats de tarda i calor estancada

Som dins d'unes jornades amb el típic temps de primavera

Néstor GómezActualitzat

L'estabilitat atmosfèrica serà força acusada a casa nostra, però no total. Estem sota el radi d'acció del gran anticicló situat a Gran Bretanya amb altes pressions. Tot i així, com que som a la part més externa de la seva influència, permetrà el creixement de nuvolades i la possibilitat de ruixats.

Badia de Blanes amb sa Palomera (M. Àngels Sagrera)

Sol i ruixats

Un dia més tindrem dos tipus de temps en funció de l'hora del dia. El matí serà clarament assolellat, amb alguns núvols que aniran de retirada pel pla de Lleida. Fruit de l'escalfament del sòl, a partir del migdia creixeran núvols a les zones de muntanya del Pirineu. Els primers ruixats trauran el nas cap al Prepirineu de les comarques de Lleida i a primera hora de la tarda poden caure a qualsevol punt del Pirineu, sobretot de la Cerdanya cap al Pont de Suert. Seran uns ruixats que esquitxaran el Pirineu i poden anar acompanyats de tempesta. A partir del vespre es diluiran. Cap al tard, arribaran núvols baixos a la Costa Brava.

Calor moderada

No tindrem cap calorada ni tampoc calor d'estiu. Tindrem unes temperatures dintre del rang normal de finals de maig. Les màximes més altes del dia es donaran al pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre amb valors lleugerament superiors als 30 ºC.

I la segona meitat de la setmana...

Res fa pensar que el temps farà un tomb. Simplement, la diferència entre un dia i un altre recaurà en els matisos.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut