Llevantada amb pluges i mala mar

Tercer dia consecutiu sense sol en una jornada passada per aigua

Néstor GómezActualitzat

La pertorbació situada al sud de la península Ibèrica bascularà lleugerament i formarà una nova pertorbació a l'àrea de les Balears. Aquesta situació afavorirà i reactivarà el vent de llevant cap a la costa catalana. El Meteocat té activat l'avís per acumulació de pluja a les Terres de l'Ebre, on es podran recollir més de 100 l/m² entre dimarts i dimecres, i per mala mar a tota la costa, amb unes onades que poden superar els 2,5 metres.

Pluges abundants

Un dia més, el cel estarà cobert arreu del país i durant tot el dia. Els vents de llevant impulsaran les pluges cap a l'interior del país, de manera que pot ploure a qualsevol indret. Durant el matí les pluges més importants se situaran al litoral i prelitoral. I serà a partir del migdia quan s'intensificaran més en aquestes zones i, a més, guanyaran terreny pel pla de Lleida. Les precipitacions seran ben abundants a la façana costanera i molt abundoses a les Terres de l'Ebre, que és on pot ploure més de tot el país, amb registres superiors als 100 l/m² en 24 hores.

Hi haurà temporal de mar, que es notarà amb força a la meitat sud de la costa catalana. Amb vent que entrarà terra endins i farà que l'ambient sigui desagradable.

Poca diferència entre la mínima i la màxima

De bon matí no farà tant de fred, per efecte de la nuvolositat, de la humitat i de la massa d'aire més suau que tindrem a Catalunya. I al migdia, les màximes es quedaran curtes per efecte de l'absència de sol. Les temperatures més altes del dia rondaran els 15 ºC.

I dijous...

El temps de dijous serà molt similar a dimecres amb la novetat que plourà menys i el temporal de mar minvarà, però no veurem el sol. El sol el tornarem a veure divendres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut