Lenta millora del temps, amb unes pluges que no desapareixen del tot

Un altre dia gris amb unes pluges que marxaran amb molta cerelitat

Néstor GómezActualitzat

La borrasca situada sobre les Balears perdrà energia, al mateix temps que es desplaçarà, de nou, cap al sud peninsular. D'aquesta manera, el temps començarà a millorar de nord a sud. I tot, a les portes d'un cap de setmana llarg en el qual l'estabilitat atmosfèrica anirà a més. El temporal de llevant ha deixat registres de pluges superiors als 100 l/m² i onades superiors als 9 metres a la Costa Brava.

Cel cobert i poques clarianes

Durant tot el dia el cel estarà cobert arreu. A més, quan les clarianes apareguin pel Pirineu i comarques de Lleida coincidirà amb la posta de sol, de manera que poc lluirà. Les pluges més importants cauran de matinada i fins al migdia a les comarques de Barcelona i Girona, però també arribaran a la costa de Tarragona i alguns punts de ponent. A partir del migdia, les pluges aniran a menys i quedaran en forma de ruixats dispersos a qualsevol punt de les comarques de litoral i prelitoral català, i també arribaran a alguns punts del pla de Lleida. Al Pirineu de Girona, nevarà a les cotes superiors als 1.800 metres.

Meteocat manté activats els avisos de mala mar amb onades que encara superaran els 4 metres durant el matí. També per intensitat de pluja i per vent.

Ambient de plena tardor

Després d'un dimecres gris i tenir un dijous igual, les temperatures gairebé no es mouran. Persistirà l'ambient fresc a tot el país amb les màximes més altes estancades entre els 15 i 16 ºC.

I el cap de setmana llarg...

El temps estable guanyarà terreny als núvols i a les precipitacions. Així que els ingredients de l'estabilitat acabaran per imposar-se, és a dir, dies de sol, de boires i de núvols poc amenaçadors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut