Dimecres, la calor va a més i els ruixats a menys

Un altre dia amb màximes de 37 ºC o més

Néstor GómezActualitzat

L'estiu s'està fent llarg. Ja el mes de maig va ser molt càlid, tant com si es tractés del mes de juny. I el juny no va perdre pistonada, amb màximes caniculars a partir de mitjans de mes. I què dir del juliol, que va ser un dels tres més càlids mai registrats. Tres mesos de calor intensa que encara perdura i perdurarà fins a mig mes, coincidint amb la Mare de Déu d'Agost.

Cap núvol al cel i massa poca aigua al riu Daró (Anna M. Sayols)

Sol a dojo i ruixats dispersos

Després d'una matinada amb alguns núvols al nord del país, el dia despuntarà serè arreu del país, potser amb alguns núvols testimonials a la Costa Brava, de ràpida desaparició. Serà a partir del migdia, com passa cada jornada d'estiu, que apareixeran i creixeran núvols sobre el Pirineu i es mouran cap a la Catalunya Central. De fet, a partir del vespre hi haurà núvols prims a bona part del país. De tots aquests núvols, cauran ruixats sobre el Pirineu, que poden arribar al Prepirineu i, a tot estirar, a Osona. A l'entorn de Girona no es descarta algun ruixat puntual durant la tarda i al pla de Lleida a darrera hora del dia, sobretot a la Noguera.

Calor intensa

Les temperatures variaran poc respecte a dimarts. Pujaran a la Vall d'Aran i al Pallars, i baixaran lleugerament cap a l'Empordà. En tot cas, es mantindrà la calor intensa en els indrets més càlids dels darrers dies. Al pla de Lleida s'esperen valors que s'enfilaran als 37 ºC.

Podeu seguir l'evolució de les dades del dia amb el visor MeteodadesTV3.

I els propers dies...

Els dies continuaran tenint dues cares: la del matí assolellat i la de la tarda amb ruixat al nord del país. La novetat de la recta final de la setmana serà la calor, que anirà a més i es desbocarà coincidint amb el cap de setmana. Potser tornarem a tocar els 40 ºC.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut