Mala mar a Garraf (Xavi Cabo)

Dia de ressaca amb grans onades i pluges que van a menys

Néstor GómezActualitzat

La primera part de dimecres serà la més complicada. La darrera fuetada la tindrem de matinada a la meitat nord del país amb unes pluges i aiguats que, des del centre del país, es desplaçaran cap al Pirineu, i després, cap a França. Dels avisos meteorològics activats pel Meteocat destaca l'avís vermell per gran onades, superiors als 4 metres, que es mantindrà actiu tot el dia a la Costa Brava.

Les pluges, a menys

Estarem sota la vertical del gran embossament d'aire fred. Les darreres hores d'aiguats, cap als volts de les 6 del matí, descarregaran a la Garrotxa i Alt Empordà. Un cop marxi el gruix de les precipitacions, quedaran ruixats dispersos matí i tarda al nord del país, preferentment al Prepirineu i Pirineu.

Les comarques de Tarragona seran les que tindran el temps més tranquil, amb bones estones de sol, sobretot a l'àrea del delta de l'Ebre. A partir de la segona meitat de la tarda, les clarianes guanyaran terreny cap al pla de Lleida i la costa central.

Temperatures similars

Les temperatures seran molt iguals a les de dimarts. L'ambient serà fresc de bon matí i de tardor al migdia, amb les temperatures màximes més altes del país poc per sobre dels 20 ºC. A les Terres de l'Ebre, el sol que lluirà ajudarà a suavitzar l'ambient.

I els següents dies...

Dijous tornarem al sol. Un ambient assolellat que ens acompanyarà la resta de la setmana. Tot i així, dijous a la tarda poden sorgir ruixats al Pirineu i Prepirineu. Les temperatures remuntaran però no es dispararan.

 

 

 

Anar al contingut