Gran temporal de pluges i de mar, amb onades de més de 4 metres

Gran part del país en alerta per pluja i mala mar pel gran temporal que ens durà la borrasca situada a les Balears

Néstor GómezActualitzat

La pertorbació que aquests darrers dies estava situada al sud de la península Ibèrica posarà rumb cap a les Balears. Això farà que el temporal de llevant i de gregal s'intensifiqui al País Valencià, a les Illes i a Catalunya. S'espera un gran temporal de mar, de primera categoria, amb onades superiors als 4 metres a qualsevol punt de la costa catalana; per aquest motiu, Meteocat té activat l'avís vermell per mala mar.

En la seqüència de mapes de vent i alçada de les onades de mar s'observa com el temporal de mar va a més, i durant tot dimecres les onades a la costa catalana arribaran als 5 metres.

Dia passat per aigua

Durant tot el dia plourà a la façana costanera i del prelitoral. Ara bé, durant el matí les pluges seran intenses a les Terres de l'Ebre, durant les hores centrals del dia a tot el sector central i, de cara a la tarda i el vespre, el gruix de les pluges es desplaçarà cap a les comarques de Girona. Unes precipitacions que poden deixar més de 50 l/m², i localment 100 l/m². A Ponent i a l'Alt Pirineu, les precipitacions seran més febles. La neu arribarà a tot el Pirineu oriental, amb una cota que començarà a 1.600 metres i baixarà caps als 1.200 metres a darrera hora del dia.

Mireu l'evolució hora a hora de la precipitació

Ambient de tardor

El cel cobert durant tot el dia farà que les mínimes siguin suaus o altes i, en canvi, les màximes quedin molt curtes. L'oscil·lació tèrmica entre la mínima i la màxima quedarà reduïda a un o dos graus en alguns casos. Les màximes més altes del dia rondaran els 15 ºC.

I els propers dies...

Dijous encara serè sota els efectes del temporal, però amb una clara tendència a minvar, sobretot durant la tarda. A partir de divendres, el temps tornarà a estar sota el domini de l'estabilitat: sol i boires.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut