Acaba el maig amb pocs ruixats febles al matí i més intensos i extensos a la tarda

Una quinzena de comarques en avís per pluja intensa

Néstor GómezActualitzat

Un dia més tornem a parlar de ruixats, de tempestes i de la possibilitat de calamarsa. Persisteixen les dues cares del temps, la cara del sol i la dels ruixats, en funció de l'hora del dia. Mentre tinguem aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera que alimenti els núvols i els ruixats es continuaran presentant cada dia.

Cortina d'aigua sobre el Montseny en una tarda de primavera (Ferran Sebastián)

És temps de ruixats

Tenim una clara situació primaveral, amb un bon sol al matí i una tarda més moguda, amb l'aparició dels ruixats i tempestes. De bon matí, una banda de núvols envairà les comarques de Girona i podrà descarregar algun ruixat incipient a l'Empordà. Passat el migdia, apareixeran ruixats dispersos per tot el Pirineu, Prepirineu, per les muntanyes del prelitoral i seran localment intensos a la Catalunya Central. A la tarda, s'intensificaran els ruixats a l'entorn del Montseny i a sobre del Montsec. Les precipitacions persistiran durant el vespre i nit a les comarques de Barcelona, Prepirineu i punts del pla de Lleida. Aquí teniu les precipitacions previstes hora a hora.

Màximes de 30 ºC

Les temperatures d'aquesta jornada es trobaran dins la normalitat per a finals de maig, amb unes mínimes que localment baixaran dels 6 ºC i unes màximes que a tot estirar tocaran els 30 ºC.

I la segona meitat de setmana...

Els ruixats persistiran fins divendres. Després, les precipitacions de la tarda quedaran més restringides al Pirineu. Les temperatures durant els pròxims dies tiraran cap amunt molt lleugerament.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut