El sol avança i els ruixats no acaben de desaparèixer

Persisteixen les dues cares del temps al Pirineu amb matins de sol i tardes de ruixats

Néstor GómezActualitzat

Arriben dies en què les altres pressions predominen per sobre de la influència de les pertorbacions. Tot i així, com no estem sota d'un potent anticicló, la calor diürna ajudarà a créixer les nuvolades, sobre les muntanyes del Pirineu, i com hi ah una mica d'aire fred a l'atmosfera, les nuvolades tindran prou cos com per descarregar alguns ruixats.

Del blau al gris

El matí tindrem cel força serè. De fet, tret d'alguns núvols a la costa o alguna boira matinal serà complicat veure un núvol a primera hora del dia. El cel estarà ben blau. En canvi, a partir del migdia creixeran núvols sobre els sectors de muntanya. Els únics núvols que creixeran amb força seran els que apareguin al Pirineu de Girona, cap al Collsacabra i Guilleries, i serà a les comarques d'Osona i Ripollès on preferentment descarregaran alguns ruixats. Unes precipitacions que perdran energia respecte els darrers dies.

Màximes amunt

Dia que passa, dia que les temperatures són una mica més altes. Diríem que estan assolint els valors normals per aquestes dates, gens disparades. Farà una mica més de calor al migdia, en els indrets més càlids dels país les temperatures màximes es mouran entre els 26 i 28 ºC.

I la segona meitat de setmana...

Res fa pensar que canviï el temps. Potser divendres tindrem més núvols però seran força inofensius. La resta de dies farà molt de bon al matí arreu i a les tardes creixeran nuvolades sobre les muntanyes amb algun ruixat al Pirineu.

Anar al contingut