Dia de ruixats. Tindrem una revetlla passada per aigua?

Fogueres mullades durant el dia i enceses amb l'arribada de la nit

Néstor GómezActualitzat

Els ruixats espanten en un dia tan especial com és el dia de la revetlla de Sant Joan. Ara bé, a la majoria del país no caldrà partir pel temps. En les hores clau les pluges hauran marxat i no plourà, una pluja que escombrarà el país i mullarà la fusta de les fogueres de la majoria del país.

Foguera de Sant Joan a Gavà (N. Gómez)

Matí de ruixats i tarda de retirada

L'albada es veurà a les comarques de Girona mentre que a la resta del país la nuvolositat serà abundant, sobretot a ponent, on estarà completament cobert. A aquesta hora entrarà una línia de pluges per la Franja que penetrarà a Catalunya. Plourà a les Terres de l'Ebre i a la costa a primera hora del dia; de bon matí, a Tarragona, i abans de migdia, a l'àrea de Barcelona. També anirà plovent al Pirineu i Prepirineu de les comarques de Lleida. A primera hora de la tarda els ruixats es concentraran al Pirineu, des de l'Empordà fins a la Vall d'Aran. Després, minvaran i seran cada cop més dispersos i puntuals. Tot i així, en quedaran d'aïllats al Pirineu, a comarques de Girona i en alguns punts de la Catalunya Central. Com més tard, menys n'hi haurà, de ruixats.

Un dia sense calor, ni de jaqueta

Tindrem un dia agradable sense calor, amb valors que no tocaran els 30 ºC enlloc del país. L'aire fred que tindrem sobre Catalunya i la nuvolositat que hi haurà durant el dia frenaran l'ascens de les temperatures, d'aquí que es quedin curtes. Serà el dia més suau de la setmana. Aquesta propera nit, si sopeu a l'aire lliure caldrà jaqueta i quant més a prop del Pirineu, més gruixuda. Serà una nit fresca a la costa i Freda al Pirineu.

I els propers dies...

A partir de Sant Joan, l'estabilitat anirà a més, així com també la calor, que augmentarà dia rere dia fins diumenge.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut