Després del temporal arriba la calma

El vent es retira i el mar queda amb ressaca. Arriben dies anticiclònics

Néstor GómezActualitzat

La pertorbació d'Itàlia perd força, mentre que l'estabilitat s'aferra al centre continental i a la península Ibèrica. Arriben dies tranquils, tret de dissabte, que ens pot creuar un tímid sistema frontal. Caldrà esperar fins a mitjans de la setmana que ve perquè arribin canvis importants.

Avui, és un bon un dia per fotografiar aigües fumejant per les temperatures de l'aire tan baixes de primera hora.

Sol esmorteït

Durant tot el dia i arreu del país lluirà el sol. Però, a diferència d'altres jornades, dimecres apareixeran per l'oest teranyines de núvols prims que emblanquinaran lleugerament el cel, poca cosa. Potser a la tarda agafaran més territori que no pas durant el matí, però sempre situats cap a l'oest.

El vent desapareixerà del Pirineu, però es mantindrà viu a l'Empordà, amb cops de vent moderats al matí i més febles a la tarda. Només de matinada encara hi haurà onades d'uns 2,5 metres d'alçada a la costa de l'Empordà.

Contrast tèrmic

El cel serè de la matinada ha fet que les temperatures de primera hora del dia hagin estat baixes, amb glaçades a tot l'interior i a totes les valls del Pirineu. En canvi, al migdia, el temps assolellat afavorirà una recuperació de les temperatures i se suavitzarà l'ambient. Les temperatures més altes poden tocar els 20 ºC a punts del prelitoral i litoral.

I els propers dies...

Sense novetats fins dissabte, dia en què ens creuarà un tímid front que podrà deixar algunes nevades febles a la Vall d'Aran.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut