Dimecres d'aiguats i tempestes més intenses i a més comarques

Alberto AlcántaraActualitzat

Dimecres serà el dia més complicat de la setmana a bona part del país. La part més activa de la bossa d'aire fred que es despenja per les capes altes atmosfèriques arribarà a casa nostra. Serà un dia d'aiguats, de tempestes localment fortes que afectaran més comarques. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja i Protecció Civil ha posat en alerta el pla Inuncat.

Tempesta sobre el Ripollès (Ramon Calvet)

Màxim d'inestabilitat

Serà un dia de núvols abundants i algunes clarianes transitòries, més probables per l'oest. La precipitació començarà pel sud, amb ruixats i tempestes matinals per la costa i el prelitoral, entre el nord de la Costa Daurada i les comarques de Barcelona. Esperem la primera tongada de pluja a partir de les 9 hores aproximadament.

 

Parlem de tempestes localment fortes, amb possibilitat de pedra, calamarsa i alguns aiguats o fenòmens extrems, com va passar ahir.

Amb el pas de les hores i fins a primera hora de la tarda, els xàfecs i les tempestes s'aniran estenent cap a l'interior de les comarques gironines i l'eix del Pirineu. Després vindran unes hores de temps més caòtic, a causa de la proximitat del centre de la bossa d'aire fred en alçada sobre la vertical de Catalunya. Tot dependrà de la posició del centre de la pertorbació.

Darrere d'aquesta primera tongada de pluja esperem nous ruixats i tempestes localment fortes, però més irregulars i disperses, amb tendència a desplaçar-se en direcció contrària a la del matí, de nord a sud. Molt probablement, aquestes tempestes tornaran a desembocar a la meitat sud de la costa.

Temperatura més baixa

Han baixat les temperatures matinals cap a l'oest i el sud, però han pujat a les comarques de Girona i part de la Costa Central.

La temperatura màxima davallarà de forma més clara a l'interior del quadrant nord-est. Cap al litoral sud, on bufarà una mica de mestral, la temperatura pot pujar lleugerament. Els valors més alts seran a Ponent i a les Terres de l'Ebre, al voltant dels 34 ºC. En general ens mourem entre els 27 i els 31 ºC. Al final del dia es reforçarà la tramuntana a la Costa Brava.

I dijous...

Ens acabarà de passar la bossa d'aire fred, es reforçaran el mestral i la tramuntana als dos extrems del litoral i el rebuf a la Costa Central. El gruix de les tempestes es desplaçarà cap al quadrant nord-est.

 

ARXIVAT A:
El temps
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut