De la nevada a la pluja

Jornada clau de la nevada per extensió. En poques hores passarem del fred de cru hivern a ambient fred

Néstor GómezActualitzat

És el dia de la lluita entre masses d'aire. Durant la matinada s'imposarà l'aire fred siberià, que serà el responsable que la neu arribi fins a tocar la mateixa platja. Ara bé, a partir del migdia l'aire càlid avançarà per Catalunya de sud a nord i desplaçarà l'aire fred cap al Pirineu. Meteocat té activat l'avís per neu a tot el país, consulteu-ne els detalls aquí.

Neu al matí i pluja a la tarda

Una matinada freda i inestable farà que la neu arribi arreu del país, tret de la Vall d'Aran i comarques de Girona. Les precipitacions més abundants cauran a les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona. Cap a mig matí la nevada s'intensificarà cap la meitat nord del país. Les més abundants es veuran a tot el Prepirineu i vessant sud del Pirineu.

A partir del migdia arribarà la massa d'aire més temperada, que expulsarà l'aire fred cap a França. Aquesta situació implicarà una pujada de la cota de neu fins als 1.800 metres. Una gran pujada que provocarà que plogui sobre la neu i que implicarà una pujada sobtada dels cabals de rius i torrents de l'interior del país i del Prepirineu. Plourà a tota la meitat sud.

Ràpida retirada del fred

El matí serà gèlid, amb temperatures de cru hivern fins a mig matí. A partir d'aleshores, l'aire fred es retirarà i les temperatures començaran a pujar arreu. Les temperatures més altes del dia pujaran lleugerament per sobre dels 10 ºC a punts del litoral.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut