Darrer dia de calor sufocant, amb pocs ruixats

La calor cedeix, però no desapareix. S'espera una segona quinzena de juny ben càlida

Néstor GómezActualitzat

La calor intensa persisteix, tot i que ha perdut alguns graus. Les màximes continuaran molt per sobre dels valors normals per aquestes dates. Ara bé, serem davant el darrer dia de calor tan elevada. A partir de demà, les temperatures baixen, però no es desplomen.

Dia de calor amb cel enteranyinat a Argençola (Montse Mora)

Núvols que anuncien canvis

El cel ja no el tindrem tan serè com altres dies. El matí serà molt assolellat, amb teranyines de núvols prims passatgers. No faran la guitza si voleu sol i platja, però alerta, poden crear una falsa sensació de confort. Protegiu-vos sempre del sol. Durant la tarda, els núvols prims s'estendran per tot el país, amb algunes núvols mitjans que es desplaçaran des del País Valencià cap al Pirineu. Comparat amb altres jornades, creixeran pocs núvols de tarda al Pirineu i els que creixin ho faran al Pirineu occidental. D'aquests núvols de tarda en podran caure esquifits i petits ruixats, més localitzats cap al Prepirineu.

Darrer dia de calor molt intensa

Les temperatures matinals es mantindran sense canvis. Variaran una mica més les temperatures diürnes, amb una tímida baixada. Tot i això, encara ens mantindrem a la banda alta del termòmetre, amb valors superiors als 33 ºC en molts indrets del pla de Lleida i de les Terres de l'Ebre, i localment alçant-se cap als 36 ºC.

I els propers dies...

Dijous, el temps serà més insegur. Arriba una mica d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera, que implicarà ruixats al matí a l'oest del país, que de cara a la tarda es poden estendre i intensificar cap al centre del país. La recta final de setmana s'espera insegura i caldrà esperar com evolucionen els mapes per donar una previsió més acurada.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut