Dimecres, darrer dia càlid i estable

A partir de dijous, canvi de situació atmosfèrica que ens durà nous ingredients meteorològics

Néstor GómezActualitzat

Tenim al davant una jornada estable. El sistema frontal que ha escombrat Galícia i que avança cap a casa nostra arribarà desgastat a darrera hora del dia. Un canvi de temps que notarem dijous, més sobre les temperatures que no pas sobre l'estat del cel. Darrer dia càlid amb dinàmica de vent de sud. De fet, la punta càlida arribarà a darrera hora de dimecres, tot just abans del pas del sistema frontal.

Pescant a sa Planassa, Blanes (Quim torres)

Dia de cel variable

Un dia més, de bon matí hi haurà núvols baixos al llarg de la costa i al prelitoral, des del Camp de Tarragona fins al Vallès, sense descartar alguna gota al litoral. També hi haurà núvols baixos al Pirineu, al Prepirineu i Berguedà. A Osona, al Moianès i al Bages predominaran les boires. Fora d'aquestes zones lluirà el sol amb algunes teranyines de núvols prims al Pirineu. La majoria d'aquests núvols minvaran però no desapareixeran del tot. La tarda serà assolellada amb alguns núvols prims. Els núvols augmentaran clarament a darrera hora del dia.

Ambient càlid

Si us agrada l'ambient càlid dels darrers dies, aprofiteu les temperatures d'aquesta jornada: serà el darrer dia càlid, a partir de dijous cauran. Ens trobarem a la banda càlida de la pertorbació que ens afectarà cap al tard, d'aquí que les temperatures es mostrin clarament per sobre de les normals per a aquestes dates. Unes màximes que s'enfilaran cap als 27 o 28 ºC als indrets més càlids del país, que correspondrà a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre.

I la segona meitat de setmana...

Arribarà una nova situació meteorològica que durà nous aires, molt més frescos, i ruixats. Dijous serà un dia amb ruixats a les comarques de Girona i a punts del Pirineu. El descens de les temperatures serà marcat.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut