Tarda d'ambient primaveral a molts indrets

Alberto AlcántaraActualitzat

El vent de component oest serà el protagonisme de la jornada, i no tan sols perquè bufarà amb força, sinó també perquè provocarà un augment de la temperatura que portarà un ambient primaveral. El Servei Meteorològic de Catalunya manté actiu l'avís per vent. Els sistemes frontals passaran fregant el Pirineu i deixaran nous ruixats.

Precipitació al Pirineu

Les línies de núvols associades a les pertorbacions atlàntiques només afectaran de manera efectiva el vessant nord del Pirineu, on continuaran els ruixats intermitents, amb una cota de neu que evolucionarà al voltant dels 2.300 metres. Els registres seran poc abundants. A la resta, el cel es veurà esquitxat de núvols prims transitoris i d'alguns bancs de núvols baixos o boira puntuals cap al nord-est. Hi haurà força sensació de sol en general.

Molta suavitat al migdia

Al sol del migdia, s'hi sumarà el vent de l'oest per afavorir un ambient de primavera en molts indrets. El vent es notarà al Pirineu, a ponent, la Catalunya Central, les comarques de Tarragona i fins i tot a la costa central a estones. Les màximes se situaran per sobre dels 20 ºC i amb una pujada gairebé general de la temperatura diürna. També a primera hora hem tingut valors més alts en general, amb pujades de 3 a 5 ºC; fins i tot més en punts del nord-est.

I dijous...

De mica en mica, el vent anirà de baixa. Els ruixats del Pirineu desapareixeran després de la matinada, i el cel es veurà més aviat assolellat en general.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut