Canvi de temps i arribada de precipitacions

Després de dies i setmanes d'estabilitat, s'acosta una borrasca

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí el canvi de temps que tombarà l'estabilitat tan acusada de les darreres jornades. Una pertorbació ha caigut d'Irlanda i dimecres se situarà al sud de Portugal. Tot i ser encara lluny de casa nostra, ens arribaran vents humits i suaus del Mediterrani que provocaran cel cobert i pluges febles. Una situació de precipitacions que anirà a més en funció de la trajectòria que faci la pertorbació durant els propers dies.

Dia de cel cobert, Tortosa (Agustí Descàrrega)

Cel cobert i pluges febles

Matí de núvols amb algunes petites escletxes de sol. Només el matí serà molt assolellat a les comarques del Pirineu i Prepirineu. S'inverteix el concepte normal del temps, en què normalment els núvols tapen el nord del país. De precipitacions se n'esperen, però es concentraran a la costa i el prelitoral i seran, en la majoria dels casos, de caràcter feble. A la tarda, els núvols guanyaran terreny cap a l'interior i el sol quedarà restringit a la Vall d'Aran i alguns punts del Segrià. A la resta del país, cel cobert amb algunes clarianes i pluges febles o plugims que es presentaran a qualsevol indret de la costa i del nord del país.

Temperatures avall

Si bé no farà tant de fred al matí, per l'efecte tapadora que exerciran els núvols, sí que les màximes es quedaran més curtes. L'absència del sol les farà recular. Un dia més, les més altes del país no tocaran els 20 ºC.

I els propers dies...

S'esperen dies insegurs, amb predomini del cel cobert, sobretot a prop de la costa. Plourà més o menys en funció de la situació definitiva de la pertorbació. Ara per ara, dijous serà un dia amb pluges que avançaran de la costa cap a l'interior.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut