Canvi de temps fugaç amb neu i ruixats febles

Arriba un canvi de temps que trencarà la monotonia meteorològica dels darrers dies

Néstor GómezActualitzat

S'acosta un canvi de temps que notarem de bon matí amb la presència de núvols. Un canvi de temps pel pas d'una sistema frontal que escombrarà el país d'oest a est. El creuarà en unes 7 hores i serà un vist i no vist. De fet, potser veurem el sol a l'albada i a la posta, perquè el front ens passarà per sobre durant les hores centrals del dia.

Una mica de tot

Si bé a primeríssima hora del dia hi haurà algunes ullades de sol, duraran poc. Amb rapidesa el núvols envairan tot el país. Les primeres precipitacions arribaran al migdia a l'Alt Pirineu i a les comarques de Ponent. Seran en forma de neu per sobre dels 1.600 metres. A primera hora de la tarda la neu es traslladarà cap al Pirineu central i els ruixats febles poden arribar fins a les Terres de l'Ebre. Durant la tarda les precipitacions arribaran a les comarques de Barcelona i de Girona. Es poden intensificar les precipitacions cap a Osona i la Selva. La cota de neu baixarà cap als 1.200 metres i nevarà al Montseny i al Collsacabra. A mesura que les precipitacions es traslladin cap a les comarques de Girona, per les de Lleida el cel quedarà serè.

Temperatures sense canvis

Les temperatures es mantindran molt similars a les de dimarts, amb poc fred al matí i màximes suaus o fresques. Els valors més alts del dia a Catalunya rondaran els 16 ºC.

I els propers dies...

Entrarem en una dinàmica d'arribada de sistemes frontals dia sí, dia també. De manera que un sistema frontal ens visitarà dijous amb vent de ponent i divendres, un altre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut