Canvi de temps amb més núvols i aparició de tempestes

Tocarà obrir el paraigua i mantenir la màniga curta arreu del país

Néstor GómezActualitzat

Aquesta serà la jornada més insegura de la setmana. El pas d'una petita llengua d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera alimentarà la formació de nuvolades des de primera hora del dia i ajudarà a fer-les créixer al migdia. Aquest aire fred només durarà un dia, però serà ben efectiu.

Núvols, ruixats i estones de sol

Durant el dia tindrem dues línies marcades d'inestabilitat. Una al matí, que avança de les comarques del pla de Lleida cap al Pirineu, amb molts núvols arreu i febles plugims, poca cosa en la majoria dels casos. Uns núvols que potser faran la guitza a qui vulgui prendre el sol. Com que els núvols avançaran cap al nord, a les Terres de l'Ebre lluirà un bon sol.

La segona línia d'inestabilitat serà a partir del migdia, amb ruixats i tempestes al Pirineu, el Prepirineu i el nord del pla de Lleida. Aquestes tempestes localment poden ser intenses i avançaran del Pirineu cap a la costa central. A primera hora de la tarda cauran els xàfecs al Pirineu, a mitja tarda a la Catalunya Central, interior de Girona i massís del Port, i al vespre arribaran al prelitoral i a la costa. Els xàfecs més intensos cauran al Ripollès, Osona i comarques veïnes on puntualment poden recollir més de 50 l/m².

Calor continguda

Tot i la presència dels núvols, les temperatures variaran poc. Baixaran més a alta muntanya que no pas a la resta del país. A la vegada, l'ambient serà una mica més xafogós arreu. Les temperatures més altes del dia es mouran entre els 30 i els 33 ºC.

I a partir de dijous...

Tot indica que tindrem una situació clàssica d'estiu, és a dir sol al matí i ruixats de tarda al Pirineu. El cap de setmana pinta estable.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut