Ambient hivernal amb fred i neu

Arriben hores i dies d'hivern. La neu baixarà cap als 600 metres al Pirineu i arribarà punts de l'interior del país

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí l'immens embossament d'aire fred procedent dels països de l'Est i que abraça els Alps, els Balcans i Itàlia, fins a Catalunya i Tunísia. Una gran bossa freda que tombarà les temperatures de tots aquests indrets cap a un ambient plenament hivernal i, en alguns casos, amb neu inclosa.

Neu a cotes baixes

Durant bona part del dia, el cel estarà cobert, només a partir de mig matí apareixeran clarianes cap a la Costa Brava i la costa central. Però el protagonista real de la jornada serà la neu. Durant la matinada i primeres hores del dia nevarà feblement, més al Prepirieu que al Pirineu, amb una cota de neu d'uns 900 metres. Cap al migdia s'intensificarà la nevada al Pirineu i al Prepirineu, i a poc a poc avançarà, en forma de ruixats febles, cap al pla de Lleida i el prelitoral de Barcelona. Nevarà una mica al Montseny, alguns punts de l'Alta Segarra, Montsec i al massís del Port, com més al sud de manera més feble. Meteocat estima que poden caure 20 cm a 1.400 metres i té avís activat per neu a les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Ambient d'hivern

L'arribada de l'aire fred procedent del centre continental tombarà les temperatures, tant mínimes com màximes. Les temperatures al migdia es quedaran ben curtes, per sota dels 15 ºC, i molts indrets del país no arribaran als 10 ºC.

I els pròxims dies...

Persistirà el fred i el temps insegur, amb molts núvols, poc sol i ruixats de neu fora del Pirineu. Divendres tornarà el sol i pujaran una mica les temperatures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut