Dimecres amb canvi de temps , núvols i ruixats i menys calor

Els ruixats s'estendran per l'interior de país de sud a nord amb calor menys intensa a la tarda

RedactorActualitzat

Per fi trencarem amb la monotonia de temps sec i calorós. Aquest dimecres arriba un embossament d'aire fred en alçada que conjuntament amb les elevades temperatures facilitarà el predomini dels núvols arreu del país i la formació de ruixats i algunes tempestes.

De bon matí la pluja serà protagonista a les Terres de l'Ebre, pla de Lleida i Camp de Tarragona. No es pot descartar alguna tempesta localment intensa i acompanyada de calamarsa. De fet s'espera un perill moderat d'aquests fenòmens a tot el terç oest, des del Pirineu fins al Baix Ebre. A la resta no serà impossible alguns ruixats, espacialment a l'àrea del Pirineu. Amb el predomini dels núvols la matinada es mantindrà encara càlida a la costa.

 

Nuvolades matinals sobre Barcelona, font: Alfons Puertas

 

A partir de migdia ruixats i xàfecs més generalitzats

Les nuvolades aniran avançant de sud a nord i s'estendran per l'interior del país. A partir de migdia podran afectar qualsevol indret des del pre-litoral i la Catalunya central, fins zones de muntanya del nord del país. Tot plegat provocarà que les temperatures baixin entre dos a quatre graus a l'interior, on serà difícil arribar als 35ºC. La calor serà més moderada.

Tempestes localment intenses

A la tarda s'esperen algunes tempestes que localment seran intenses i amb un perill moderat de fenòmens severs al Ripollès, Berguedà, Garrotxa, Osona, Moianès i Bages.

 

 

 

 

La costa quedarà una mica al marge i és on plourà menys i la calor no afluixarà fins a darrera hora. Al acabar el dia hi arribaran alguns ruixats residuals que ajudaran a refrescar lleugerament l'ambient.

 

 

 

A partir de dijous...

Tornem a iniciar un episodi que podria durar força dies de sequera i calor. Fins al cap de setmana sembla que la calor serà més moderada però amb perspectives d'augmentar notablement de cara a la setmana que ve.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut