Adeu a un front poc actiu i després, estabilitat

Les pluges passen de llarg i la neu no s'ensuma

Néstor GómezActualitzat

Som davant d'uns dies en què les pertorbacions viatgen pel nord del continent europeu i només arriben a casa nostra les cues del sistemes frontals, la part menys activa. Ara per ara, no s'esperen pluges importants ni nevades abundants fins l'any que ve.

Adeu als núvols, benvingut el sol

Durant la matinada ens ha creuat un sistema frontal, amb més pena que glòria, ha deixat poc més d'1 l/m². Les gotetes poden caure fins a primera hora del matí al centre del país i poden arribar a la Costa Daurada. Tots els núvols marxaran amb molta rapidesa mar endins per donar pas a un bon sol. A la tarda, les nuvolades reapareixeran només al Pirineu i només caurà alguna precipitació a les valls orientades al vessant nord, poca cosa.

Temperatures estables

Les glaçades de dimarts, que van arribar fins a les terres de l'Ebre, es concentraran al Pirineu i Prepirineu. Tot i el domini del sol al migdia, serà un sol d'hivern, el que escalfa poc. Les màximes més altes del dia s'acostaran als 18 ºC i es registrarà punts del litoral i prelitoral.

I els propers dies...

Podríem dir que, un cop ha passat el front descafeïnat, l'estabilitat ens acompanyarà durant tot el que resta de setmana. Els dies seran de sol, però esmorteït per núvols prims.

Anar al contingut