Dimarts, un dia amb dos tipus de temps en funció de l'hora del dia: sol i ruixats

Néstor GómezActualitzat

Tenim una situació meteorològica curiosa perquè estem en una zona indefinida, amb un pes relativament més gran de l'estabilitat. Si no fos perquè tenim a sobre nostre una mica d'aire fred, el temps seria estable arreu del país i durant tot el dia. En canvi, aquesta presència de l'aire fred a 5.500 metres és suficient per impulsar i permetre el gran creixement dels núvols a partir del migdia.

Matí de cel serè a l'Esquirol (Jordi Juvanteny)

Del sol als ruixats i les tempestes

Matí de sol amb algunes teranyines de núvols prims i alguns núvols baixos, només a primera hora, a l'Empordà i al delta de l'Ebre. El temps es girarà com un mitjó, passant del sol als ruixats. Pels volts del migdia cauran els primers ruixats al Pirineu i es mouran cap al Prepirineu, on s'intensificaran. A primera hora de la tarda, els ruixats i les tempestes avançaran del Prepirineu i Garrotxa cap a la Catalunya Central i cap al pla de Lleida. Uns ruixats que arribaran fins al Segrià i la Conca de Barberà.

Temperatures estables

L'ambient serà molt suau al matí i al migdia arreu del país; de fet, els valors seran molt semblants als de dilluns. Les temperatures màximes rondaran els 30 ºC i es mantindran dintre del llindar de la normalitat per a aquestes dates de finals de maig.

I els propers dies...

La situació de sol i ruixats persistirà durant una gran part de la setmana. Uns ruixats de tarda que potser tindran més cos a partir de dimecres.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut