Temps insegur amb pluges

Dues línies de pluges regaran una bona part del país, però no tot

Néstor GómezActualitzat

A poc a poc, la bossa d'aire fred de dilluns que va mantenir el cel amb núvols i amb ruixats marxarà. Però, tot i així, el temps es mantindrà molt insegur, amb pluges que poden ser intenses. Meteocat té els avisos activats per pluja intensa i per acumulació.

Dues tongades de pluges

La primera ha arribat de matinada, des del mar, i penetrarà per la meitat nord de la costa en direcció al Prepirineu. En aquesta primera tongada, les pluges no arribaran al sud de la Terra Ferma ni a les Terres de l'Ebre. A l'Empordà, les pluges de la matinada a la vintena de litres per metre quadrat. Els ruixats més intensos descarregaran a les comarques costaneres amb tempestes.

Una segona arribarà al llarg de la tarda i al vespre; serà més general i abundant, sobretot a tota la façana litoral i les comarques de Girona. La neu pujarà de cota cap als 2.600 metres a darrera hora del dia. A partir de llavors també s'iniciarà un temporal de mar a tota la costa nord. Les pluges intenses es mantindran durant la propera nit i matinada.

Temperatures estancades

El termòmetre pujarà al migdia a una gran part del país. Els valors més alts de la jornada es mouran a l'entorn dels 24 ºC, uns valors normals per a aquestes dates.

I dimecres...

Matí de pluges, tarda més assolellada. A partir d'aquí, el temps millorarà i s'espera una segona meitat de setmana més tranquil·la.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut