Temps estable sense boires persistents

Persisteix el fred intens en la setmana dels barbuts, amb canvi de temps a la vista

Néstor GómezActualitzat

Temps estable a gran part del Mediterrani, mentre que per l'Atlàntic estarà la porta oberta a l'arribada de pertorbacions, i ja n'entrarà una per Galícia. Som dins la setmana del barbuts i fent honor a la tradició, el fred és i serà ben intens, sobretot al matí i al vespre. Afortunadament, el sol que lluirà durant les hores centrals del dia farà que l'ambient sigui agradable.

De les boires al sol

Un matí més, conseqüència d'aquesta estabilitat, els bancs de boira tornaran a presentar-se a tot el pla de Lleida. A mesura que avanci el matí, les boires es reduiran i, cap al migdia o primera hora de la tarda, s'espera que s'aixequin del tot i donin pas a algunes estones de sol. En el cas del pla de Lleida, la boira baixa només serà fins a primera hora del matí i després es convertirà en boira alta fins a trencar-se a primera hora de la tarda. A la resta del país, el dia serà molt assolellat amb alguna teranyina de núvols prims.

Temperatures contrastades

Al matí, el fred arribarà a tots els racons del país, amb glaçades intenses a l'interior. Les glaçades febles poden acostar-se fins a la costa. Aquest fred intens matinal contrastarà amb l'ambient més agradable del migdia, on les màximes més altes del dia tocaran els 16 ºC. A les valls del Pirineu l'amplitud tèrmica entre la mínima i la màxima superarà els 15 graus.

I els pròxims dies...

L'estabilitat ens acompanyarà fins dijous. A partir de divendres, arribarà un sistema frontal que farà canviar al temps i provocarà una nova davallada de les temperatures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut