Dia de refrescada general amb ruixats i tempestes

Adeu a la calor per un dia: enlloc del país tocarem els 30 ºC. Compte amb les tempestes, que no arribaran arreu del país

Actualitzat

Després d'un cap de setmana ben càlid, una llengua d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera lliscarà pel nord del país. Una barreja que confluirà en el gran creixement de nuvolades i que donarà com a resultat xàfecs i tempestes, però no pas arreu del país. La segona implicació de l'arribada de l'aire fred serà una baixada considerable de les temperatures.

Ruixats i xàfecs matí i tarda

Les comarques que més veuran el sol seran les gironines, allunyades de les masses de núvols que des d'Aragó entraran a Catalunya. Durant la matinada i el matí, les pluges seran localment intenses i acompanyades de tempesta al nord de les comarques de Lleida; sobretot, plourà molt a les valls encarades cap al sud. Fins a primera hora del matí, la pluja recollida a l'Alta Ribagorça, al Pallars Sobirà i Jussà superaven els 30 l/m² i alguns registres arribaven als 50 l/m². Destaquem els 81 l/m² d'Espot (2.500m) i els 59 d'el Pont de Suert.

Durant el matí cauran alguns ruixats al pla de Lleida i a les comarques tarragonines. A la tarda, els ruixats arribaran al Pirineu de Girona i a punts de la Catalunya central. Al litoral i prelitoral central i a la Costa Brava, no plourà, o serà pluja molt puntual.

Adeu als 30 ºC, per un dia

Agost ens dona un respir, la calorada del cap de setmana amb màximes properes als 40 ºC s'ha allunyat del tot. L'aire fresc que ens portarà un sistema frontal, més els núvols i les precipitacions, provocarà un considerable descens de les temperatures. A l'alta muntanya farà fred tot el dia. A les valls del Pirineu rondaran els 20 ºC de màxima i les temperatures més altes del país no tocaran els 30 ºC. Una refrescada per aprofitar, perquè la calor d'estiu s'imposarà durant la segona meitat de la setmana.

I els propers dies...

Els ruixats i la refrescada seran una cosa efímera. A partir de dimecres s'imposarà el sol i hi haurà una remuntada de les temperatures.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut