La primavera fa un pas més cap a l'estabilitat i la calor

Pas a pas en allunyem dels ruixats diaris de la setmana passada per endinsar-nos en dies molt més tranquils

Néstor GómezActualitzat

El sol i les temperatures càlides van a més i les precipitacions, a menys. El gruix de l'aire fred que durant la setmana passada va permetre els ruixats diaris va marxar i aquest, avui es retirarà del tot. Aquesta retirada encara permetrà el creixement de nuvolades de tarda.

Sortida del sol al delta de l'Ebre (Agustí Descàrrega)

Molt més sol que ruixats

Matí radiant de sol arreu del país amb algunes teranyines de núvols, del tipus cirrus, que donaran pinzellades blanques a un fons ben blau. Hi haurà alguns núvols mitjans al vessant sud del Pirineu de les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. A partir del migdia sorgiran núvols sobre les muntanyes del Pirineu i de les Terres de l'Ebre. Seran núvols d'evolució diürna, que es formen a causa de l'escalfament del terra durant el matí. D'aquests núvols, no es descarten alguns ruixats a la Vall d'Aran, l'Alt Pirineu i el Ripollès. A darrera hora del dia, els núvols augmentaran per tot el Pirineu i Prepirineu de les comarques de Lleida.

Màximes de 25 ºC

La retirada de l'aire fred permetrà un aire una mica més càlid que provocarà un ascens de les temperatures mínimes i màximes. Com que el sol en aquesta època de l'any escalfa amb molta rapidesa -amb la mateixa intensitat que a principis d'agost-, les temperatures més altes tocaran amb molta facilitat els 20 ºC i s'alçaran fins als 25 ºC als indrets més càlids del país.

I els propers dies...

Aquesta setmana el temps virarà clarament cap a un ambient preestival, amb uns dies assolellats i amb temperatures ben altes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut