Dimarts, gran contrast tèrmic amb gebrades en un dia plenament estable

Néstor GómezActualitzat

El fred persisteix i persistirà. Que l'onada de fred hagi desaparegut no vol dir que hagi marxat el fred i que anem cap a un ambient primaveral, simplement, recuperem els valors normals de finals de gener i principis de febrer. Deixem enrere anomalies negatives de sis o set graus per moure'ns entre dos i tres graus per sobre durant tota la setmana.

Matí fred a Olèrdola (Francisco Lorenzo)

Sol i gebrades

El dia arreu del país serà plenament assolellat de cap a cap. Només apareixeran núvols baixos o boires gebradores a l'altiplà de la Segarra, a la Noguera i a l'oest del Solsonès. Uns indrets que quedaran completament blancs per un gebre que ho cobrirà tot, però que, igual que les boires, desapareixeran cap al migdia i hi tornaran a última hora del dia. Cap al tard hi haurà algun núvol prim sobre el Pirineu.

Fred matinal i marcat contrast tèrmic

El fred serà ben viu de bon matí arreu del país. Si bé no arribarem a les mínimes extremes dels darrers dies, les glaçades encara tocaran puntualment la costa, a tot l'interior encara hi haurà valors de -4 ºC o menys i a les valls del Pirineu baixaran dels -6 ºC. Un ambient molt fred a primera hora del dia que contrastarà amb l'ambient més agradable del migdia amb màximes que tocaran els 16 ºC. Tant aquesta jornada com durant tota la setmana hi haurà gran amplitud tèrmica, és a dir, en un mateix indret unes diferències que poden superar els vint graus entre la temperatura mínima i màxima. Per exemple, dilluns a la Vall d'en Bas van passar dels -7,9 ºC a un migdia de 12.3 ºC, és a dir, una amplitud tèrmica de 20,3 graus.

I els propers dies...

Som en una setmana amb un temps sense estridències. Els mesos es relleven amb temps estable, sense precipitacions i amb fred matinal i ambient suau al migdia.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut