Dimarts, el fred matinal i el sol no cedeixen, persisteix l'anticicló hivernal

Capes gruixudes de bon matí i més lleugeres al migdia

Néstor GómezActualitzat

Duem una quinzena de dies amb mínimes soterrades, molt inferiors a les normals. Sort en tenim del sol que llueix durant tot el dia per donar escalf i enfilar la temperatura del migdia. Un sol agradable d'hivern que és d'agrair. Són dies en què es nota molt la diferència entre ser al sol i a l'ombra.

Ambient fred a Collsuspina (Carlos Torres - @matarotorres)

Cel serè

El temps estarà serè arreu del país de cap a cap. Només de bon matí hi haurà boires gebradores o núvols baixos a la vall de l'Onyar, curs baix del Ter i a punts de la plana empordanesa. També hi haurà algunes boires sobre el riu Ebre a la Ribera d'Ebre. Uns núvols que desapareixeran amb rapidesa i deixaran el cel net de núvols, com a la resta del país.

Salt de 20 graus entre la mínima i la màxima

Del fred gèlid del matí a l'ambient més agradable del migdia, aquesta amplitud tèrmica arriba i, fins i tot, supera els 20 graus de diferència en algunes poblacions de les valls del Pirineu. Els 15 graus de diferència entre la mínima i la màxima són freqüents a l'interior del país. Una amplitud tèrmica molt alta típica en aquesta època de l'any com a conseqüència de l'anticicló hivernal. Les mínimes tornaran a davallar fins a -8 ºC o menys a les valls del Pirineu i les glaçades seran generals, arribant a punt de la mateixa costa, sobretot a l'Empordà, a la desembocadura de la Tordera o del Llobregat. Les temperatures màximes més altes del país rondaran entre els 14 i els 15 ºC.

I els pròxims...

Res ens fa pensar que la situació del temps canviarà durant els pròxims dies. Persisteix l'anticicló i, per tant, l'estabilitat atmosfèrica que ens durà dies de sol i de fred intens a primera hora del matí.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut