Dia àlgid del temporal Gloria amb avisos a tot el país

Còctel meteorològic d'aiguats, de nevades, ventades i molt mala mar, on cal extremar la prudència

Néstor GómezActualitzat

Arriben les hores clau del temporal Glòria. Unes 24 hores, durant tot el dimarts, en les quals tindrem els fenòmens meteorològics disparats. Tenim una configuració de manual, amb un potentíssim anticicló ancorat al Regne Unit i una borrasca perfectament situada al lloc del sud peninsular ideal per provocar un fort temporal de llevant. A més, a aquesta llevantada s'afegeix l'aire fred, que serà el responsable d'una nevada històrica al Pirineu oriental, on es poden acumular 150 cm per sobre dels 1.500 metres.

 

Meteocat té activats

  • Avís per neu: perill alt amb gruixos superiors als 50 cm a 1.400 metres i 150 cm per sobre dels 2.000 metres, amb torb. Les comarques afectades són totes les gironines, les Terres de l'Ebre i l'interior de Barcelona i de Tarragona.
  • Avís per vent: perill alt a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i de Tarragona. Perill moderat a les comarques de Girona, la Catalunya central i el pla de Lleida. Les ventades poden superar els 90 km/h.
  • Avís per acumulació de pluja: perill moderat per acumulacions de més de 100 l/m² al sud de les comarques de Girona, el Vallès Oriental, el Maresme i les Terres de l'Ebre.
  • Avís per estat de la mar: perill molt alt al llarg de tota la costa catalana per onades superiors als 4 metres i notable mar de fons
 

Gran dia de pluges i de nevades

Durant la nit i la matinada, les pluges han estat intenses a les comarques de Girona, amb registres que han superat els 100 l/m² a punts de l'Empordà, la Selva, el Gironès i el Maresme. Una situació que dispararà els cabals dels rius com ja ha fet en els rius de Girona com l'Onyar i el Daró. De matinada ha nevat a Osona, el Moianès, tot el Pirineu oriental, les Terres de l'Ebre i el nord de les comarques de Lleida. Però sobretot, la nevada intensa se centrarà al Pirineu de Girona, on les cotes de les estacions d'esquí poden caure més de 150 cm durant tot l'episodi. Compte a la tarda amb les pluges a les Terres de l'Ebre i les nevades al massís del Port, on seran intenses.

Les temperatures pujaran lleugerament. L'ambient serà una mica més suau, pujarà la cota i les temperatures seran una mica menys fredes. Tot i així, el vent encara farà augmentar la sensació de fred.

I els propers dies...

Dimecres encara estarem sota els efectes del temporal. Les ventades marxaran, però encara es mantindran la mala mar, les nevades i la pluja. El temps millorarà a partir de dijous.

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut