Del sol als ruixats, una manera curiosa de fer el canvi d'estació

Un dia amb dues estacions astronòmiques i dos tipus de temps

Néstor GómezActualitzat

Tot i que el temps millora una mica, persisteix el temps insegur. Hi haurà una mica d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera que implicarà el creixement de grans nuvolades a partir del migdia. D'aquesta manera, l'estiu acabarà amb sol i la tardor arrencarà amb ruixats. La tardor astronòmica arribarà a les 15.31.

Ruixat curt però intens sobre Barcelona (Alfons Puertas)

Temps insegur

Si voleu sol, aprofiteu el matí, amb el permís de les boires de l'interior. El sol lluirà amb intensitat a les comarques de Tarragona, de Lleida i de la Catalunya central. A la resta el cel estarà variable. Serà amb l'arribada del migdia quan sorgiran núvols arreu de les zones de muntanya i s'esperen ruixats dispersos al Pirineu, a qualsevol punt de les comarques de Girona i al prelitoral, des del Montseny fins al massís del Port. Fora d'aquestes zones persistirà el sol.

Temperatures estancades

Poc canviaran les temperatures respecte als valors de dilluns. Les temperatures més altes del dia a Catalunya se situaran per sota dels 30 ºC i només en algun punt de l'interior de les Terres de l'Ebre arribaran a aquesta xifra.

I els propers dies...

L'estabilitat guanyarà terreny dimecres, amb més sol i menys ruixats. Però serà una cosa efímera, dijous a la tarda arribarà un potent canvi de temps que durà pluges i un marcat descens de les temperatures.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut