Del sol a la neu, comença el canvi de temps

S'acosten dies d'hivern arreu del país. La neu descarregarà al vessant nord i se n'espera fora del Pirineu, amb molta menys quantitat

Néstor GómezActualitzat

El sistema frontal que creuarà Catalunya a darrera hora d'avui obrirà les portes del temps hivernal. Cauran les temperatures a plom, tindrem ventades i les nevades seran abundants a la cara nord del Pirineu i febles fora del Pirineu. Dins la notícia "Arriben dies d'hivern dur, amb ventades i neu" teniu els detalls, hora a hora de l'evolució del fred, de la neu i de les ventades.

Del sol a la neu

Meteocat té activat l'avís per acumulació de neu a les comarques de l'Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i a la Val d'Aran. És en aquesta última comarca on nevarà a qualsevol cota i es poden acumular 50 cm per sobre dels 1.500 metres. La neu arribarà a partir del migdia. De fet, el matí serà assolellat, amb molt de sol a les comarques costaneres. Cap al migdia, els núvols avançaran d'oest a est i taparan tot el país. Les nevades entraran en acció durant la tarda al vessant nord del Pirineu i saltarà una mica al vessant sud. També s'espera una mica de neu a les muntanyes de Prades i al massís del Port. També cauran algunes febles precipitacions al sud del pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre.

El fred, a més

Les temperatures començaran a davallar. De fet, al Pirineu les mínimes de la jornada es donaran a darrera hora del dia, molt més que al matí. Pel que fa a les màximes, baixaran arreu. Les més altes del dia no superaran els 12 ºC.

I els propers dies...

Temps clarament hivernal amb temperatures molt baixes, tant de dia com de nit. S'esperen fortes ventades dimecres i dijous. Mireu els detalls que s'esperen els propers dies en aquesta notícia "Arriben dies d'hivern dur, amb ventades i neu".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut