Dimarts, calor extrema durant dies i sense caure gota

Entrem de ple en una onada de calor sense una data clara de caducitat

Néstor GómezActualitzat

Ens coem i ens courem. La calor extrema ha arribat per quedar-se. No serà cosa de quatre dies, ni d'una punta de calor, sinó de la persistència de temperatures molt altes durant molts dies. La calorada durarà més de 10 dies i caldrà veure si aquesta onada de calor durarà tants dies o si es quedarà una mica per sota de la ratlla de temperatura extrema.

Cel serè i ambient molt càlid a Arenys de Munt (Montse Mora)

Sol

Només amb tres lletres definim l'estat del cel a gairebé tot el país. De bon matí, hi haurà alguns núvols baixos al litoral de les Terres de l'Ebre. I a la tarda, creixeran pocs núvols al Pirineu i aïlladament pot caure alguna gota.

La calor, la gran protagonista del dia

Caldrà aprofitar les temperatures agradables de primera hora del matí, tot i que siguin elevades, perquè al migdia la calor serà insuportable. Les temperatures màximes s'aproximaran als 40 ºC als indrets més càlids del país, sobretot concentrats al pla de Lleida. A la costa, la calor anirà a més amb valors de 30 ºC. Aquí teniu el mapa d'avisos de calor emesos pel Meteocat:

 

I els propers dies...

La calor no cedirà ni un gram. Tot el contrari, cada dia que passi serà més càlid que l'anterior, assolint entre divendres i dissabte el sostre de l'onada de calor. Tot i així, aquesta onada de calor es caracteritza per la persistència, cosa que farà que es pugui allargar a la setmana que ve.

 

 

ARXIVAT A:
El tempsMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut