Breu respir de la calor amb temps assolellat

Aprofiteu aquesta darrera jornada de calor continguda, perquè dimecres tornarà a remuntar

Néstor GómezActualitzat

L'aire fred que ens ha acompanyat dilluns a les capes mitjanes de l'atmosfera es retirarà avui, però tot i així, encara gaudirem d'una calor continguda, sense excessos tot i trobar-nos a plena canícula. Se us ha mullat la roba estesa durant la matinada? Una nit més ha plogut, però menys que l'anterior. Els registres de pluja més destacats són: 25 l/m² a Prats de Lluçanès, 18 l/m² a Santa Eulàlia de Riuprimer, 16 a Espinelves i 15 l/m² a Llagostera.

Núvols matinals a Barcelona (Alfons Puertas)

Sol, ruixats i tramuntana

Després d'una nit de ruixats, el dia s'aixecarà sense precipitacions però amb restes de núvols a prop de la costa, i el cel quedarà variable. A la resta del país, el temps serà radiant de sol. La tarda també serà assolellada. La retirada de l'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera permetrà tardes més tranquil·les, amb aparició d'alguns núvols a l'interior de Girona i de Barcelona que difícilment deixaran precipitacions. A la Costa Brava bufarà la tramuntana fins a primera hora de la tarda.

Calor estancada

Les temperatures es mantindran a ratlla, sense tocar els 35 ºC. De calor, en farà, però res a veure amb la calorada del darrer dia de juliol i el primer d'agost, quan es van viure els dies més càlids del que portem d'any, amb valors superiors als 40 ºC. Les temperatures més altes del país es mouran entre els 30 i els 34 ºC.

I els propers dies...

Dies de total estabilitat. A tot el país, jornades sense precipitacions i amb remuntada de les temperatures.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut