Dimarts arriba el fred amb ventades, neu al vessant nord i ruixats cap a Girona

Néstor GómezActualitzat

Som davant el dia més insegur de la setmana, amb precipitacions molt localitzades al nord del país. Durant aquesta jornada ens travessarà una llengua d'aire molt freda que tombarà les temperatures a mitjana i alta muntanya i, de passada, també repercutirà arreu del país. El vent serà protagonista a les terres de l'Ebre, als cims del Pirineu i l'Empordà.

Dia de vent a la Ràpita (Paco Cabanes)

Un tipus de temps a cada indret

Si bé el dia serà plenament assolellat a bona part del país, tindrem excepcions en indrets localitzats. No tindrem boires costaneres. Per una banda, per les pluges de la matinada que han passat pel Prepirineu oriental i per les comarques de Girona, amb registres de 29 mm a Banyoles, 27 mm a Porqueres, 25 mm a l'Escala, 13 mm a Breda entre molts altres indrets del nord-est on ha plogut. Per altra banda, s'esperen precipitacions durant tot el dia a l'Aran, la Vall de Boí i la Vall d'Àneu. A la resta del Pirineu oriental, si cau alguna precipitació serà feble. Aquestes precipitacions seran en forma de neu al vessant nord per sobre dels 1.400 metres, amb gruixos superiors als 20 cm a partir dels 2.000 metres.

Dia de ventades de cerç o mestral a les terres de l'Ebre; de nord a les cotes altes del Pirineu, i de tramuntana a l'Empordà. En totes tres zones els cops de vent poden superar els 90 km/h i per aquesta raó el Meteocat té l'avís per vent activat.

Temperatures avall

Si bé l'arribada de la nova massa d'aire no durà precipitacions, sí que notarem l'entrada d'aire fred que farà baixar les temperatures a tot el país. Les temperatures més altes del dia tot just tocaran els 20 ºC als indrets més càlids del país.

I els pròxims dies...

Dimecres persistiran el vent i el fred. Serà a partir de dijous quan remuntaran les temperatures amb força per retornar a valors càlids de 24 ºC, però cauran de nou de cara al cap de setmana.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut