Arrenca un canvi de temps que es materialitzarà demà

Adeu al temps tan assolellat dels darrers dies

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí un canvi de temps que arribarà avui i s'intensificarà demà. Tot a causa d'una pertorbació que està situada al sud d'Espanya i que es mourà durant les properes hores cap al sud de les Balears. En funció de la trajectòria final de la pertorbació, les pluges i el seu abast serà un o un altre sobre el país.

Dia de transició

Serà un dia d'empitjorament del temps. De pluja no se n'espera gaire, però veurem en l'estat del cel com els núvols van a més durant tot el dia. El sol només es veurà durant el matí a les comarques de Lleida, sobretot al Pirineu. En canvi, els núvols abundaran a la costa i al prelitoral amb les primeres pluges descarregaran a les Terres de l'Ebre i a les comarques de Girona. A la resta de la costa, si cau alguna precipitació serà en forma de plugim.

Temperatures avall

El cel cobert permetrà que les temperatures diürnes remuntin poc i es quedin més curtes que els valors registrats dilluns. Les temperatures màximes més altes del dia rondaran els 16 ºC. El fred es notarà de bon matí al Pirineu amb glaçades i a l'interior del país amb valors inferiors als 4 ºC.

I els propers dies...

Demà serà un dia passat per aigua a la costa i al prelitoral. Però segons on s'ubiqui finalment la pertorbació, les pluges tindran més o menys abats sobre Catalunya. Dijous, retirada de la pertorbació i arribada del sol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut