Dimarts amb precipitació a la tarda

De la serenor de la matinada als ruixats de neu a partir de la tarda

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Canvi de dinàmica del temps. L'anticicló es retira per deixar pas a una profunda pertorbació atlàntica, que canviarà el règim de vents i portarà un sistema frontal. Tindrem mestral i tramuntana a primera hora del dia, però els vents giraran a oest i sud-oest.

Paisatge a Sas, Sarroca de Bellera, a la comarca del Pallars Jussà(Imma Rius)

Núvols en augment

Serà un dia de núvols en augment a mesura que s'acosti el sistema frontal. Seran sempre més abundats per l'oest. De cara a la tarda arribarà un nou sistema frontal, que portarà precipitacions, també al llarg del terç oest, tot i que seran més significatives cap al Pirineu i Prepirineu. La cota de neu començarà al voltant dels 1.600 metres i davallarà a partir de mitjanit, quan ja passi el front fred.

Temperatura en ascens

Aquesta dinàmica comportarà un ascens de la temperatura, que es notarà a l'inici del dia, i també durant les hores centrals, a molts indrets. Els valors extrems els esperem cap a les Terres de l'Ebre, amb màximes de 17-18 ºC. Una gran part del país estarà entre 10 i 15 ºC. Podeu seguir els registres amb el visor MeteodadesTV3.

I dimecres...

Acabarà de passar la pertorbació, es reactivarà la nevada i es formaran ruixats cap al nord-est i cap als Ports. S'enfortirà el vent de ponent i nord-oest.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut