Dilluns de Pasqua amb ruixats i temporal reforçat a l'Empordà

Setmana Santa acaba tal quan va començar, amb temporal de mar, vent i molts núvols

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

S'acaba la Setmana Santa i el temps no acaba de fer net. La pertorbació mediterrània anirà evolucionant cap a la vertical de les Balears, i encara cuejarà a Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya té activats els avisos per vent i onatge. Atenció al temporal de mar a la Costa Brava, les onades poden superar els 4 metres.

Variabilitat

Veurem un cel força variable, amb estones de nuvolositat abundant i algunes clarianes transitòries. Pel que fa a la pluja, serà més present al Pirineu i Prepirineu. La cota de neu voltarà els 2.000 metres. Les pluges de la matinada han marxat per ponent i se n'esperen alguns de dispersos a punts d'interior, més probables al matí al prelitoral, Terres de l'Ebre o ponent. A la tarda tindrem una breu pausa, amb molts núvols i algunes petites precipitacions, poca cosa.

De cara a última hora del dia arribarà una nova tongada de pluges cap a l'extrem nord-est, que afectaria l'Empordà, la Selva i el Pla de l'Estany, i fins i tot més comarques al llarg de la matinada. I després aquesta pluja quedaria retinguda a la Catalunya Nord.

Temperatura

Els termòmetres no mostraran variacions importants. La mínima pot pujar una mica en general; la màxima seria molt semblant a la de diumenge, puntualment més baixa. Ens mourem entre els 15 i els 22 ºC.

I per Sant Jordi...

El temps continuarà insegur, i hi haurà un canvi de patró meteorològic: d'una pertorbació mediterrània passarem a una d'atlàntica. Tindrem alguns ruixats, però no durant tot el dia ni a tot arreu.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut