Dia de cel variable i amb alguns ruixats

Tenim al davant una setmana amb molt més sol que ruixats

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Encetem la setmana amb una configuració clàssica amb un anticicló a les illes Britàniques, amb una dorsal que arriba fins a Catalunya i una baixa tèrmica al centre peninsular que genera nuvolositat que ens arriba des del sud. La temperatura se situarà en valors normals per a l'època de l'any.

Sortida del sol amb núvols (Sílvia Puig)

Una mica de tot

Serà un dia amb temps força variat, amb un matí de cel més ennuvolat cap al sud i l'oest, amb possibilitat d'alguns ruixats febles concentrats a les comarques de Tarragona i sud de les de Lleida. A la resta, hi haurà una barreja de sol i núvols, més compactes a punts de la Catalunya central.

Durant la tarda, es desenvoluparan nuvolades al Pirineu i Prepirineu, amb nous ruixats, més probables cap a l'oest de la serralada. Potser s'escaparà també alguna gotellada cap als Ports. A la resta, cel més variable.

Temperatura normalitzada

La temperatura diürna pujarà una mica, però no es recuperarà de la davallada del cap de setmana, tot just després d'un divendres en què es va registrar el primer valor de 35 ºC de l'any. Dilluns no passarem dels 29 ºC, o 30 a tot estirar. La mínima també pujarà lleugerament.

I dimarts...

La temperatura pujarà una mica més i es repetiran alguns ruixats dispersos al Pirineu, però veurem menys núvols en general.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut