Variable i amb alguns ruixats de tarda

Adeu a la pertorbació que ha dut l'hivern al Pirineu durant el cap de setmana

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

L'aire fred en les capes altes atmosfèriques tendeix a retirar-se, però no farà net del tot. El sol matinal es veurà matisat per les nuvolades de tarda i alguns ruixats. La configuració isobàrica continuarà portant vent de mestral i tramuntana als dos extrems del país. El vent deixarà cops forts, sobretot al sud, al principi del dia i al final.

Del sol als núvols

El dia tindrà dues parts diferenciades: el matí serà assolellat en general, amb presència d'alguns núvols al terç nord. Seran més compactes i deixaran precipitació cap a la Vall d'Aran, amb una cota de neu situada al voltant dels 1.100 metres.

A la tarda, la nuvolositat augmentarà en general. Els núvols alts i mitjans conviuran amb nuvolades més potents a les comarques del nord-est, on descarregaran ruixats, però ni tan intensos ni tan abundants com els del cap de setmana. En paral·lel, augmentarà la precipitació al vessant nord del Pirineu. La cota pujarà als 1.400 metres.

La calor, a ratlla

La sotragada del termòmetre del cap de setmana encara es notarà. Matí fred amb valors semblants als de diumenge. Les temperatures diürnes pujaran lleugerament, però no aniran gaire més enllà dels 22 o 23º C.

I dimarts...

Les condicions seran semblants, però farà menys vent i més calor. Continuarà precipitant al vessant nord del Pirineu, però la cota ja pujarà per damunt dels 2.000 metres. Els ruixats de tarda seran més dispersos al nord-est.

Anar al contingut