Dilluns variable i amb alguns ruixats, calor i xafogor

Aquesta setmana serà càlida, sense arribar als extrems anòmals de la passada, i ens portarà alguns ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem la setmana amb calor i un temps una mica insegur, amb un risc de ruixats irregulars que ens acompanyarà durant alguns dies. El vent de component sud deixarà alguns cops moderats o forts als dos extrems del litoral i als cims del Pirineu. El fenomen més destacat del dia no serà meteorològic, sino astronòmic: un eclipsi parcial de Lluna aquest vespre.

Dilluns variable

El dia començarà amb restes de núvols que deixaran un cel variable, en conjunt, amb més clarianes cap al quadrant nord-est. Aquests núvols s'aniran trencant, però no marxaran del tot, sobretot cap a la Costa Daurada, on fins i tot pot caure alguna gota durant el matí.

A més a més, de cara a la tarda en tornaran a créixer en punts de muntanya, amb possibilitat de nous xàfecs cap al Pirineu i Prepirineu. Seran puntuals i poc abundants, tot i que podrà caure alguna tempesta d'intensitat moderada. Al final del dia, els núvols costaners guanyaran extensió, i fins i tot podrien deixar nous plugims al litoral sud. 

Calor moderada

Seguim dintre del període canicular i, per tant, amb calor garantida. Tot i això, les temperatures mínimes han baixat per l'est i el centre de Catalunya. Cap al sector sud i oest han pujat una mica.  A migdia no ens lliurarem de la xafogor i dels valors de fins a 35 ºC o 36 ºC. No repetirem els valors d'onada de calor de divendres o dissabte.

I dimarts...

Temps encara insegur pel pas d'un front que repartirà alguns ruixats matinals. A la tarda es reactivaran les tempestes cap al nord. Entraran el mestral i la tramuntana. La nit de dimarts a dimecres ens regalarà un descens tèrmic bastant general però d'intensitat irregular.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut