Petit tast de pluja abans de la llevantada

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Comença una setmana que portarà el primer temporal important de la tardor. Avui, una massa d'aire fred envairà les capes altes de l'atmosfera per l'oest peninsular, mentre que s'anirà configurant una pertorbació mediterrània. Tindrem els primers símptomes d'una llevantada que es concretarà entre dimarts i dimecres. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Núvols en augment

Serà un dia de cel ennuvolat o variable, amb més clarianes al principi per ponent i un augment progressiu de la nuvolositat que anirà entrant des del mar. Al voltant del migdia, haurien d'entrar els primers ruixats per la façana litoral, des de la costa central fins al sud de la Costa Brava.

Al llarg de la tarda, els ruixats afectaran el prelitoral central i a les comarques interiors de Girona. Al final del dia, i de cara a la matinada, la pluja ja pot entrar per tota la meitat oriental de Catalunya, en l'inici de l'episodi de llevant.

Ambient més fresc

L'ambient tardorenc serà més notable que en els últims dies a primera hora, tot i que encara es mantindran mínimes d'uns 15-18 ºC a la façana litoral. Al migdia, la màxima serà similar o una mica més baixa que la de diumenge.

I dimarts...

Serà, si no canvien els mapes, el dia més complicat de la setmana, amb l'inici d'una llevantada que començarà a deixar pluja des de la matinada.
 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut