Persisteix el temporal de llevant

L'episodi de pluja i neu continua amb tota la esplendor a casa nostra. Les nevades s'intensificaran a l'Alt Pirineu. Meteocat manté actius els avisos per intensitat i acumulació de pluja, per neu i per estat de la mar

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Segona part de l'episodi de llevant a Catalunya. La pertorbació continuarà enviant núvols, centrada al sud-est peninsular. La pluja i la neu continuaran dilluns. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per neu, acumulació i intensitat de pluja. El vent bufarà de xaloc a la costa, però a partir de la tarda entrarà mestral a l'Ebre.

Pluja persistent, neu a cotes baixes

El dia serà gris i la precipitació ens acompanyarà durant totes les franges horàries. Al matí hi haurà pluges i nevades febles o moderades a qualsevol punt, les més intenses cap al litoral Central i costa Daurada, amb possibilitat de tempesta, i cap al vessant sud del Pirineu. La cota de neu cap als 700 metres. Cap al migdia hi haurà una pasua de pluja a la costa, però s'intensificarà la nevada al Pirineu.

La tarda ens portarà més pluja i més neu. Nova tongada de pluges que pujarà des de les Terres de l'Ebre cap al litoral central i Catalunya central. El servei avisa d'acumulacions de més de 100 mm a tot l'episodi a l'extrem sud.

Temperatura una mica més alta

Esperem temperatures més altes a primera hora, i també màximes més altes en general, 2 o 3ºC a tot estirar, amb extrems al voltant dels 14 ºC.

I dimarts...

La pertobació començarà a desplaçar-se cap a Còrsega i Sardenya, i amb aquesta retirada canviarà el patró de vent cap a mestral, tramuntana i gregal. Les precipitacions localment intenses continuaran de matinada, amb tendència a marxar cap al sud. També poden caure alguns ruixats de tarda al nord-est.  La cota de neu baixarà de 1.000 metres a 400 metres a l'extrem sud, i se situarà al voltant dels 300 a l'extrem nord-est.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut