Comença la setmana amb pluja i cel cobert

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Avui el temps es complica una mica més. D'una banda tindrem vent de gregal, generat per l'anticicló centrat al sud de les Illes Britàniques i per la pertorbació que es mourà per la costa nord-africana. A més a més, arribarà un nou solc d'aire fred en alçada. Necessitarem el paraigua a més comarques que no pas el cap de setmana. El gregal bufarà moderat, amb cops forts, a la costa central.

Pluja a Sant Carles de la Ràpita (Paco Cabanes)

Paraigua a la mà

Un dia més sense sol. Els núvols seran molt abundants arreu, i la pluja anirà fent. Plourà de manera més continuada al litoral i prelitoral central i sud i a la depressió central. A partir del migdia, creixeran nuvolades cap al Pirineu, el Prepirineu i el prelitoral. Descarregaran ruixats i algunes tempestes, localment moderades. A diferència del cap de setmana, aquestes pluges avançaran en direcció sud. S'acumularan quantitats poc abundants de precipitació en general, amb alguns pics destacats, derivats dels ruixats més intensos. La cota de neu voltarà els 1.400 metres. Aquí pots consultar les dades de precipitacions:

Temperatura en la línia dels últims dies

Esperem només petits canvis en la temperatura. Els valors màxims i mínims continuaran en la línia dels últims dies. En tot cas, la màxima baixarà una mica més cap a Ponent o l'interior de l'Ebre. Farà poc fred matinal i tindrem un migdia amb extrems de 16 o 17ºC, però molts valors entre 13 i 15ºC.  

I dimarts...

Entrada del mestral i la tramuntana, que portaran un aire més net. Cauran ruixats i tempestes de tarda al quadrant nord-est. També tindrem una mica de precipitació al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà cap als 1.000 metres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut