El temps no surt del guió de les tempestes

Persisteix la situació diferència entre el temps del matí el de la tarda

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

La situació meteorològica persistirà amb tossuderia en aquest inici de setmana. La fàbrica de generar tempestes continuarà produint a ple rendiment, i els xàfecs tornaran a regar el territori de manera irregular. El paisatge esplèndid de primavera serà subjecte de retrat per als fotògrafs un dia més.

Sol i tempestes

Ja coneixeu el guió: el cel estarà força assolellat durant el matí, tot i que a primera hora encara quedaran restes de núvols cap a l'oest de Catalunya. Aquests núvols minvaran, però ràpidament seran substituïts per noves nuvolades. Els primers ruixats arribaran al voltant de les 12 del migdia, cap al Pirineu i el prelitoral.

A la tarda, les nuvolades aniran a més, i derivaran en tempestes més freqüents, per la Catalunya Central, el Pirineu i el prepirineu, i també al prelitoral. En general seran fenòmens febles i deixaran poca aigua, però de forma puntual poden aparèixer nuclis tempestuosos més intensos, i amb quantitats que poden superar els 10 o 15 mm en poca estona. Cap al vespre, tota aquesta activitat s'anirà parant i quedaran restes de núvols.

Calor moderada

Les temperatures tampoc no es desviaran de la línia dels últims dies. A primera hora, petit descens en general, mentre que a migdia tot el contrari: una petita pujada, tret de la costa. Estarem entre els 20 i els 27º C a la major part del país.

I dimarts...

La temperatura començarà a pujar esglaons, però la inestabilitat no marxarà. Els ruixats de tarda estan garantits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut